• موقعیت مکانی
    ایران, تهران
  • برنامه کاری
    همه روزه 8:00 - 22:00
  • مشاوره رایگان
    09126457527
Homeاکونوپکدستگاه اکونوپک
خانه دستگاه اکونوپک

طرز کار اکونوپک

اکونوپک یک دستگاه سرمایشی و گرمایشی یکپارچه است که هم منبع تولید کننده گرمایش و سرمایش و هم توزیع کننده آن همگی در یک پک اقتصادی به نام اکونوپک جاسازی شده اند. طرز کار قسمت سرمایش اکونوپک بسیار شبیه دستگاه ایرواشر و یا دستگاه زنت است، به این صورت که از روش تبخیری (کولر آبی نیز با روش تبخیری کار می کند) و افشاندن آب توسط افشانک ها برای خنک کاری هوا و ارسال آن به محیط داخل ساختمان یا سوله مورد نظر استفاده می شود.

طرز کار در حالت سرمایشی

در کل سیستم سرمایش دستگاه اکونوپک را به سه شکل (با توجه به نیاز و قیمت تمام شده) می توان طراحی و تولید نمود که این سه شکل عبارتند از :

1. استفاده از کویل های آب سرد و اتصال آن به چیلر

در این روش درون دستگاه از یک کویل (لوله های مسی دارای پره های آلومینیومی) استفاده می شود که ورودی و خروجی آن به چیلر متصل می شود. آب در چیلر سرد شده و با پمپ به کویل جاسازی شده در دستگاه اکونوپک ارسال می شود. با جاری شدن آب سرد درون کویل ، دمای سطح آن کاهش یافته و با برخورد هوای مکیده شده توسط فن با این سطح سرد ، دمای هوا کاهش یافته و از طریق کانال وارد ساختمان یا سوله مورد نظر می گردد. این سیستم سرمایشی دقیقا مشابه سیستم سرمایشی هواساز متصل به چیلر است که در شکل زیر نشان داده شده است.

دستگاهی مانند هواساز فقط دستگاه توزیع کننده هوای گرم و سرد محسوب می شود. به این معنی که لوله های آب سرد و گرم در آن وجود داشته باشد و آب سرد یا گرم توسط واحد سرمایش یا گرمایش در موتورخانه (مانند چیلر و بویلر) و … ایجاد و به هواساز ارسال می شود. ولی اکونوپک اینگونه نیست و علاوه بر انجام وظیفه توزیع هوای سرد و گرم، واحد تولید سرمایش و گرمایش نیز محسوب می شود.

2. استفاده از پدهای سلولوزی (پوشال) همانند دستگاه زنت

در این روش همانند دستگاه زنت و به شکلی ساده و ارزان قیمت تر نسبت به روش های دیگر از پدی سلولوزی در دستگاه استفاده می شود که پمپ ، آب را بر روی آن ریخته و هوا با عبور از منافذ پد و برخورد مستقیم با ذرات آب و به روش تبخیری ، خنک می شود و از سمت دیگر از دستگاه خارج شده و با کانال هایی در سرتاسر ساختمان توزیع می گردد.

3. استفاده از پدهای سلولوزی (پوشال) همانند دستگاه زنت

در این روش همانند دستگاه زنت و به شکلی ساده و ارزان قیمت تر نسبت به روش های دیگر از پدی سلولوزی در دستگاه استفاده می شود که پمپ ، آب را بر روی آن ریخته و هوا با عبور از منافذ پد و برخورد مستقیم با ذرات آب و به روش تبخیری ، خنک می شود و از سمت دیگر از دستگاه خارج شده و با کانال هایی در سرتاسر ساختمان توزیع می گردد.

طرز کار در حالت گرمایشی

فلسفه ساخت اکونوپک در واقع این بوده که به جای اینکه از کویل آبگرم در دستگاه استفاده شود و به جای اینکه به موتورخانه و آبگرم نیاز باشد، تجهیزات گرمایشی که معمولا گازسوز است درون خود دستگاه طراحی و جاسازی شود. قسمت گرمایش اکونوپک از یک مشعل و کوره هوای گرم که با استفاده از سوخت گاز لوله کشی شده شهری یا گازوئیل و … کار می کند، تشکیل شده است.

قسمت گرمایش از یک کوره استوانه ای تشکیل شده است که گازهای حاصل از احتراق و تشعشع مشعل گازسوز یا گازوئیل سوز، آن را به شدت گرم می کند و سپس این گازها وارد لوله های دیگر و با قطر کمتر می شوند و با دمیده شدن هوا از روی این لوله ها و کوره ، هوای گرم وارد محیط داخل می شود.

همانطور که در شکل زیر نشان داده شده، بر روی دستگاه یک مشعل گازسوز سوار می شود که با سوزاندن گاز طبیعی، محصولات احتراق را به درون یک کوره (لوله های فلزی) می دمد و همزمان با آن وقتی که فن کار می کند، هوا از اطراف لوله های گرم شده عبور کرده و در اثر تماس با سطح داغ لوله ها، دمای هوا افزایش یافته و با کانال کشی وارد سوله یا سالن مورد نظر می گردد.

کاربرد اکونوپک

این دستگاه ها برای استفاده در موارد زیر بسیار مناسب هستند :

سالن های تولیدی کارخانه ها و کارگاه ها

سالن های چند منظوره

سالن های نمایشگاهی

سالن های ورزشی

سالن های همایش ، کنفرانس ، تالار ، اماکن مذهبی ، خوابگاه ها

اکونوپک ترکیبی از دو واژه اکونو (economy در انگلیسی به معنی اقتصادی) و پک (دستگاه یکپارچه و جمع و جور) است که علاوه بر اینکه هزینه اولیه آن نسبت به سایر سیستم های سرمایشی و گرمایشی مرکزی، کمتر است، هزینه های جاری آن نیز نسبت به آنها کمتر خواهد بود.

مزایای استفاده از دستگاه اکونوپک نسبت به سایر دستگاه ها :

۱ . کاهش مصرف برق همانند دستگاه زنت یا ایرواشر (در حد چرخش فن هوا و پمپ آب) در تابستان بخاطر استفاده از روش تبخیری برای خنک کردن و عدم استفاده از کمپرسور در مدار (مگر اینکه برای سیستم سرمایش آن از روش کویل متصل به چیلر استفاده شود)

۲ . جلوگیری از اتلاف انرژی های مربوط به انتقال (لوله کشی) از واحد تولید به واحد توزیع (زیرا هم واحد تولید و هم توزیع در یک دستگاه قرار دارند). منظور اینکه به جای گرم کردن آب در موتورخانه یا پکیج و پمپاژ آن به کویل آبگرم ، مستقیما تجهیزات گازسوزی مانند مشعل درون دستگاه جاسازی شده و مستقیما هوا را گرم می کند.

۳ . حذف هزینه های عایق کاری لوله ها و مسیر انتقال حرارت

۴ . عدم نیاز به موتورخانه و به تبع آن کاهش هزینه های احداث و نگهداری آن

۵ . گرمایش بسیار قوی و مناسب برای سوله ها ، سالن ها و اماکن با فضای بزرگ

۶ . قابلیت فیلتر کردن هوای ورودی به محیط با فیلترهای قابل شستشو و مجهز شدن به انواع فیلترها

۷ . کاهش هزینه های اولیه ، جاری و نیز تعمیر و نگهداری اکونوپک به خاطر سادگی آن نسبت به سایر سیستم های تهویه مطبوع

طراحی، تولید و قیمت دستگاه اکونوپک

گروه تهویه مطبوع صنعت باران، طراح و تولید کننده انواع دستگاه های سرمایش و گرمایش مرکزی از جمله اکونوپک ، انواع چیلر ، دستگاه هواساز ، زنت و غیره و مطابق با استانداردهای روز صنعت تهویه و تبرید است. تمامی محصولات ما مطابق با درخواست ها و نیازهای هر مشتری و به طور اختصاصی طراحی و تولید شده و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی ها و استعلام قیمت دستگاه اکونوپک و نیز انواع دیگر سیستم های تهویه مطبوع و انتخاب مناسب ترین سیستم با صنعت باران تماس بگیرید.  09126457527


مطالب مرتبط
نظر دهید

نظر دهید

Open chat
سلام
چطور می‌تونم کمکتون کنم؟